Strona główna » Produkty » Tradycyjne dania gotowe » Gulasz

Gulasz

Gulasz popularność w Europie zdobył dopiero w XIX wieku, kiedy to stał się stałym elementem menu biesiadnego i weselnego. W połączeniu z licznymi warzywami jest pełnowartościowym, wypełnionym wartościami odżywczymi obiadem, który dodatkowo rozgrzeje Was nawet w chłodniejsze dni!

Wysokiej jakości składniki
Bez dodatku: substancji konserwujących, barwników i aromatów, wzmacniaczy smaku
Gwarancja trwałości
Krótki czas przygotowania
Idealnie doprawione
Wyjątkowy smak
Energia
547 kJ
131 kcal
7%*
Wartość odżywcza
w 100g RWS
tłuszcze w tym kwasy
tłuszczowe nasycone
8,7g
3,3g
12%
17%
węglowodany
w tym cukry
5,3g
2,2g
2%
2%
białko 7,6g 15%
sól 1,0g 17%
* RWS – Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).
Składniki mięso wieprzowe 40%, woda, cebula 9%, koncentrat pomidorowy 3,9%, mąka pszenna (zawiera gluten) marchew 2%, pietruszka, seler, skrobia modyfikowana kukurydziana, cukier, sól, smalec wieprzowy, przyprawy, warzywa suszone (cebula, marchew, pasternak, seler, czosnek, por, pietruszka)
Dlaczego warto zjeść Mięso wieprzowe nie bez powodu cieszy się ogromną w Polsce popularnością. To bogate źródło witaminy B, a także pełnowartościowego białka, które jest niezbędne dla odpowiedniej regeneracji. Dodatkowo zyska na wartości, gdy połączymy je z warzywami, jak to ma miejsce w przypadku gulaszu.
adstone logo
Agencja Reklamowa