Strona główna » Produkty » Tradycyjne dania gotowe » Gołąbki w sosie pomidorowym

Gołąbki w sosie pomidorowym

Wiemy, że powszechna sympatia do gołąbków wynika z prostoty tego dania, a jednocześnie wykwintnego charakteru. Zachowujemy te walory wykorzystując wyjątkową recepturę i oferując łatwość przygotowania jednego z ulubionych polskich smaków.

Oceń produkt
Wysokiej jakości składniki
Bez dodatku: substancji konserwujących, barwników i aromatów, wzmacniaczy smaku
Gwarancja trwałości
Krótki czas przygotowania
Wyjątkowy, tradycyjny smak
Ręcznie zawijane
Energia
415 kJ
99 kcal
5%*
Wartość odżywcza
w 100g RWS
wartość energetyczna 415 kJ
99 kcal
5%
tłuszcze w tym kwasy
tłuszczowe nasycone
4,6g
1,4g
7%
7%
węglowodany
w tym cukry
8,9g
3,6g
3%
4%
białko 4,9g 10%
sól 1,1g 18%
* RWS – Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).
Składniki

kapusta biała 38 %, woda, mięso wieprzowe 18 %,  koncentrat pomidorowy  4,5 %, ryż biały suche ziarno 4,3 %, mąka pszenna (zawiera gluten), cebula 2,3 %, sól,  cukier, olej roślinny rzepakowy, marchew, seler, pietruszka,  warzywa suszone (cebula, marchew, pasternak, seler, czosnek, por, pietruszka) przyprawy.

Dlaczego warto zjeść Nasze gołąbki zgodnie ze staropolską tradycją są ręcznie zawijane w liście białej kapusty. Jarzyna ta jest nie tylko niskokaloryczna, ale i zawiera w sobie sporą dawkę witaminy C, która łagodzi objawy przeziębienia oraz przyczynia się do zachowania młodego wyglądu.
adstone logo
Agencja Reklamowa