Strona główna » Produkty » Przetwory owocowe » Powidła śliwkowe

Powidła śliwkowe

Tak jak niegdyś babcie przygotowywały powidła z dojrzałych, słodkich węgierek, tak robimy to również my. Dzięki temu powstają gęste, aromatyczne, dobrze wysmażone, po prostu najsmaczniejsze powidła. Nie może ich zabraknąć w kuchni żadnego konesera smaku.

Oceń produkt
Wysokiej jakości składniki
Gwarancja trwałości
Wyjątkowy smak dzieciństwa
Słodzone cukrem
Energia
972 kJ
230kcal
12%*
Wartość odżywcza
w 100g RWS
wartość energetyczna 972 kJ
230 kcal
12%
tłuszcze w tym kwasy
tłuszczowe nasycone
<0,5g
<0,1g
<1%
<1%
węglowodany
w tym cukry
54g
41g
21%
46%
białko 1,2g 2%
sól <0,01g <1%
* RWS – Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).
Składniki

śliwki, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. Sporządzono ze 195 g owoców na 100 g produktu. Łączna zawartość cukru: 54 g na 100 g produktu. Powidła mogą zawierać pestki lub ich fragmenty.

Dlaczego warto zjeść Nieocenione w swoich właściwościach i różnorodnym zastosowaniu. Regulują trawienie, chronią przed wolnymi rodnikami, a nawet poprawiają humor. Stanowią idealny dodatek do ciast, sorbetów, wędlin czy mięs. Dzięki nim przygotujecie również pyszne knedle, pierogi oraz naleśniki.
adstone logo
Agencja Reklamowa