Strona główna » Produkty » Dania kompletne » Leczo z fasolkami

Leczo z fasolkami

Popularne danie jednogarnkowe – zdrowe i pożywne. Proponujemy wersję bez mięsa, bogatą jednak w fasolkę, paprykę, pieczarki i oczywiście pomidory. Nasza receptura pozwala cieszyć się bukietem letnich smaków bez względu na porę roku oraz apetyt.

Oceń produkt
Ciekawy smak na każdy dzień
Pełnowartościowy posiłek
Wysokiej jakości składniki
Bez dodatku: substancji konserwujących, barwników i aromatów, wzmacniaczy smaku
Gwarancja trwałości
Danie bezmięsne
Energia
282 kJ
66 kcal
3%*
Wartość odżywcza
w 100g RWS
wartość energetyczna 282 kJ
66 kcal
3%
tłuszcze w tym kwasy
tłuszczowe nasycone
1,1g
0,1g
2%
1%
węglowodany
w tym cukry
9,7g
2,7g
4%
3%
białko 3,3g 7%
sól 0,8g 13%
* RWS – Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).
Składniki

woda, cebula 15 %,  papryka (czerwona, żółta, zielona) 9 %, fasolka szparagowa  (żółta i zielona) 8  %, pomidory pasteryzowane 7 % (pomidory, sok pomidorowy, kwas cytrynowy- regulator kwasowości),  fasola suche ziarno (biała i czerwona) 7 %, pieczarki  5,8 %, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna (zawiera gluten),  cukier, warzywa suszone (cebula, marchew, pasternak, seler, por, pietruszka), olej roślinny rzepakowy, sól, czosnek , przyprawy.

Dlaczego warto zjeść Znajdująca się w daniu fasolka szparagowa, zarówno żółta jak i zielona, jest bogatym źródłem kwasu foliowego, błonnika, żelaza, potasu oraz fosforu – składników niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
adstone logo
Agencja Reklamowa