Strona główna » Produkty » Dania kompletne » Leczo z fasolkami

Leczo z fasolkami

Popularne danie jednogarnkowe – zdrowe i pożywne. Proponujemy wersję bez mięsa, bogatą jednak w fasolkę, paprykę, pieczarki i oczywiście pomidory. Nasza receptura pozwala cieszyć się bukietem letnich smaków bez względu na porę roku oraz apetyt.

Ciekawy smak na każdy dzień
Pełnowartościowy posiłek
Wysokiej jakości składniki
Bez dodatku: substancji konserwujących, barwników i aromatów, wzmacniaczy smaku
Gwarancja trwałości
Danie bezmięsne
Energia
276 kJ
66 kcal
3%*
Wartość odżywcza
w 100g RWS
wartość energetyczna 276 kJ
66 kcal
3%
tłuszcze w tym kwasy
tłuszczowe nasycone
1,1g
0,1g
2%
1%
węglowodany
w tym cukry
12g
2,7g
5%
3%
białko 3,3g 7%
sól 1,2g 20%
* RWS – Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).
Składniki woda, cebula (15 %), pomidory pasteryzowane (7 %)(pomidory, sok pomidorowy, kwas cytrynowy- regulator kwasowości), pieczarki (5,8 %), koncentrat pomidorowy (5,5 %), fasolka szparagowa zielona(4 %), fasolka szparagowa żółta (4 %), papryka czerwona (4 %), mąka pszenna (zawiera gluten), fasola biała suche ziarno (3,5 %), fasola czerwona suche ziarno (3,5 %), papryka żółta (3 %),papryka zielona (2 %), cukier, sól, olej roślinny rzepakowy, czosnek , przyprawy, warzywa suszone (cebula, marchew, pasternak, seler, por, pietruszka)
Dlaczego warto zjeść Znajdująca się w daniu fasolka szparagowa, zarówno żółta jak
i zielona, jest bogatym źródłem kwasu foliowego, błonnika, żelaza, potasu oraz fosforu – składników niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
adstone logo
Agencja Reklamowa