Strona główna » Produkty » Dania kompletne » Ciecierzyca w warzywach

Ciecierzyca w warzywach

Ciecierzyca dzięki swoim wartościom odżywczym stanowi doskonały substytut mięsa. W połączeniu z innymi warzywami i ziołami tworzy pyszny, a jednocześnie pełnowartościowy posiłek. Już po kilku minutach od otworzenia słoika można delektować się jej smakiem.

Oceń produkt
Ciekawy smak na każdy dzień
Pełnowartościowy posiłek
Wysokiej jakości składniki
Bez dodatku: substancji konserwujących, barwników i aromatów, wzmacniaczy smaku
Danie bezmięsne
Dobre źródło białka i węglowodanów
Energia
341 kJ
81kcal
4%*
Wartość odżywcza
w 100g RWS
wartość energetyczna 341 kJ
81 kcal
4%
tłuszcze w tym kwasy
tłuszczowe nasycone
1,9g
0,3g
3%
2%
węglowodany
w tym cukry
10g
4,6g
4%
5%
białko 3,8g 8%
sól 1,1g 18%
* RWS – Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).
Składniki

woda, marchew (22 %), papryka czerwona (20 %), ciecierzyca suche ziarno (14 %),  cebula (10 %), koncentrat pomidorowy (3,6 %), mąka pszenna (zawiera gluten), sól, czosnek (0,8%), olej roślinny rzepakowy, zioła, przyprawy, warzywa suszone (cebula, marchew, pasternak, seler, por, pietruszka)

Dlaczego warto zjeść Ciecierzyca jest bardzo zdrowa, bowiem bogata w błonnik, żelazo, potas, fosfor i witaminy z grupy B. Smakuje wybornie, a do tego uchodzi również za afrodyzjak.
adstone logo
Agencja Reklamowa